Haberler & Blog

img

Teknoloji Tasarım Nedir?

Günümüzde yaşamı kolaylaştırma adına birçok tasarımlar yapılarak hayata geçirilmektedir. Son günlerde bu tasarım işlevleri artık yeni bir boyut kazandı. Teknoloji tasarım ismi hayatımızda yer eder oldu. Peki, nedir bu teknoloji tasarımı. Teknoloji tasarımın konusu ve amacı nedir? Hangi alanların çalışması sonucu oluşturulur? Teknoloji tasarım ile hedeflenen unsurlar nelerdir? İşte, teknoloji tasarım ve faaliyet konusu.

Teknoloji Tasarım Nedir Teknoloji Ve Tasarım Arasındaki İlişki Nedir


Temel ve uygulamalı bilimlerde ortaya çıkan verilerin, uygun süreçler içerisinden geçirilerek üretim faktörünün ortaya çıkması ve bu sayede toplumsal yararların sağlanması teknoloji tasarımın konusudur.


Teknoloji Tasarım Nedir?


İnsanların hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini arttırmak adına olgu ve zeka faktörlerinin, bilim, mühendislik, sanat, sosyal ve ekonomik çalışmalar ile oluşan bileşimlerine teknoloji tasarım adı verilir. Teknoloji tasarımın ilk faktörü ilgili konunun zihinde canlanması ve daha sonra hayata geçirilmesidir. Hayal gücünü kullanma, farklılıkları keşfetme, sorgulama, çok yönlü düşünme ve akıl yürütme, teknoloji tasarımı besleyen faktörlerdir.


Teknoloji ve Tasarım Arasındaki İlişki Nedir?


Teknoloji ve tasarımın 21. yüzyılda birlikte değerlendirilmesi bir nevi zorunluluktur. Ürün geliştirme sürecinde bu iki unsurun bir arada bulunması gerekmektedir. Zihinsel süreçler tasarımı şekillendirirken, hayata dökme işlevi ise teknoloji ile gerçekleşir.


Bir kimsede olguları tasarlama gücünün olması, ne kadar hayal ettiğine, ne kadar işlevsel düşündüğüne ve ne kadar sınırları zorladığına bağlıdır. Akabinde ortaya konulan düşüncelerin somut hale dökülmesi için teknoloji unsurunun değerlendirilmesi gelir. Çünkü teknolojinin meyvelerinden yemek insanı hedeflerine daha kolay ulaştırırken, hem başarıyı hem de bu konuya olan ilgiyi arttırmaktadır.


Bu bağlamda her iki unsurun birlikte düşünülmesi elzemdir. Hayal gücünün gelişmesi ve bu gücün hayata geçirilmesi her iki faktörün başarı ile kullanılmasına bağlıdır. Bu iki süreç öğrenimi kolaylaştırırken üretkenliği de arttıracak iki temel ifadedir.

Gelen Yorumlar

Yorum Yapmak İster misiniz ?

Yorum Yaz

E-Bülten Listesi

Ebültene kayıt olarak güncel haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz.